Barana de tulipes

Barana de tulipes

En una casa de poble mariner necessiten canviar la barana que uneix el pati interior amb la terrassa del pis de dalt. La que tenen, ha quedat molt vella i deteriorada, així que s’ha de retirar i posar una de nova.

Ens han demanat a nosaltres la creació d’aquesta barana per sortir de lo convencional i amb el disseny de quelcom diferent a lo habitual donar al patí una aire únic i artístic.

Ens hem reunit amb la família i sense dubte volen una decoració orgànica, així que la nostra proposta és de fer unes tulipes on les seves tiges facin de barrots.

Després de prendre mides i de retirar l’estructura vella hem aprofitat per pintar la paret i parts de l’escala d’obra.

Al taller dibuixem a mida real les tulipes i dissenyem les fulles i dibuixos que les uniran entre sí, li donem forma i portem tot el material necessari a la vivenda.

Un cop col·locats els passamans hem anat omplint i un cop enllestida intentant no deixar buits per on escolar-se un nen, l’hem pintat a mà amb pintura de forja negra.

El resultat ens encanta i a la família també. L’anècdota d’aquest projecte ha estat una dona que ha visitat la casa mentre nosaltres érem dinant i al tornar i veure’ns treballar va dir: “Ja m’ho pensava que això no ho podia haver fet un home!”

A l’època modernista eren molts els homes que feien flors de ferro, ara costen més de trobar!